RTV Brus

„Jačanje kapaciteta prerađivača voća i povrća uključivanjem u privatne robne marke domaćih i inostranih prodajnih lanaca”

„Jačanje kapaciteta prerađivača voća i povrća uključivanjem u privatne robne marke domaćih i inostranih prodajnih lanaca”
01. jula
12:13 2019

PKS RPK Kruševac u saradnji sa udruženjem ENECA organizovao je prezentaciju Konkursa iz oblasti proizvodnje za privatne robne marke pod nazivom „Jačanje kapaciteta prerađivača voća i povrća uključivanjem u privatne robne marke domaćih i inostranih prodajnih lanaca”. Konkursom je odabrano najmanje 10 mikro, malih, srednjih preduzeća i preduzetnika iz oblasti prerade voća i povrća sa teritorije cele Srbije osim teritorija A.P. Vojvodine i grada Beograda. Odabranim firmama pružena je podrška za unapređenje poslovanja kroz set biznis i tehnoloških obuka i mentorstava, umrežavanje u okviru Udruženja domaćih proizvođača privatnih robnih marki i povezivanje i ugovaranje prodaje sa domaćim i inostranim maloprodajnim lancima. Cilj projekta je jačanje konkurentnosti srpskog sektora prerade voća i povrća kroz sistematsku podršku proizvodnji, brendiranju i boljem pristupu domaćem i međunarodnom tržištu za mikro, mala, srednja preduzeća i preduzetnike u Srbiji, radi razvoja proizvoda pod privatnom robnom markom za maloprodaju.

Iz iste rubrike