RTV Brus

9.Žene liderke Brusa

9.Žene liderke Brusa
25. avgusta
12:30 2023

Dragana Doborodolac direktorka Osnovne škole „Prvi maj“ u Vlajkovcima

 

Životni moto Dragane Doborodolac su reči Patrijarha Pavla : „Najbolja karijera jedne žene jesu zdrava deca i jaka porodica“.

Dragana Dobrodolac (rođena Šarčević) rođena je 15. decembra 1980.godine u Beogradu. Osnovnu i srednju školu završila je u Zaječaru a fakultet fizičke kulture u Leposaviću. Nakon završenih master akademskih studija menadžmenta u Zaječaru, 2021. godine stekla je zvanje master ekonomiste. Iste godine dobija licencu za direktora škole. Živi u Brzeću. Udata je, majka troje dece. Zaposlena je na mestu direktora OŠ „Prvi maj“ u Vlajkovcima.


 

 

Dargana Doborodolac je i licencirani ski-instruktor a na Kopaoniku radi od svoje osamnaeste godine. Ljubav prema skijanju prenela je, kaže, i na učenike i zaposlene u školi u kojoj radi.

„Tokom rada koristila sam svaku ukazanu priliku da se neprestano usavršavam,  u radu na časovima i učešćem na različitim seminarima i edukativnim radionicama, a sve u cilju  sticanja novih znanja“.

Sa učenicima na skijanju 

„Kako sam već trideset i šest godina deo obrazovnog sistema, najpre kao učenik i student, a kasnije kao profesor i direktor osnovne škole, imala sam priliku da osetim promene na različitim nivoima između obrazovnog sistema i života i sveta van njega, da sagledam sve aspekte, razdvojim dobre od loših i steknem uvid u srž problema. Za rešavanje problema, privatnog ili poslovnog, potrebno je prvo da identifikujemo izvorište, da bismo mogli da delujemo u pravcu njegovog rešavanja“.

Kolektiv OŠ „Prvi maj“ Vlajkovci

„Budući da sam i majka troje dece (Daša 20 godina, Darko 16 godina i Đorđe 6 godina) rođene u novom milenijumu, pored rada sa decom u školi, to mi dodatno daje uvid u ponašanje i viđenje sveta mladih. Stoga osećam obavezu, majčinsku i moralnu, da pokušam da podignem obrazovanje u svojoj školi na viši nivo“.

„Iskreno verujem da svi elementi koji čine jedno biće ili sistem, moraju da se razvijaju simultano kako bi svet mogao da funkcioniš“, zaključuje Dragana Doborodolac.


 

 

 

Iz iste rubrike