RTV Brus

11.Žene liderke Brusa

11.Žene liderke Brusa
25. avgusta
12:30 2023

Milica Minić direktorka Narodne biblioteke Brus

 

Vrata Narodne biblioteke Brus uvek su širom otvorena ne samo za stalne članove, verne posetioce, već za sve ljubitelje pisane reči, za radoznale i one željne znanja. Zato je u ustanovi kulture poput naše, najveći među prioritetima zaposlenih, glavni cilj kome neprekidno težimo i uspeh kome se neizmerno radujemo – približiti knjigu svakom pojedincu, svakom sugrađaninu naše lokalne zajednice, otkriva Milica Minić, odnedavno na funkciji vd direktora Narodne biblioteke.

Predškolci u Narodnoj biblioteci


Milica Minić, rođena je 24. aprila 1983. godine u Kruševcu. Završila je Prirodno-matematički fakultet, odsek Geografija i diplomirani je geograf sa VII/1 stručne spreme. Udata je i majka jedne Ljubice.

Iako funkciju vršioca dužnosti direktora Narodne biblioteke Brus obavlja od 17. avgusta 2023. godine,  utisci su, kaže pozitivni.


Namera mi je da dobrom organizacijom, predanošću i znanjem, težnjom ka postavljenim ciljevima doprinesem unapređenju postojećih uslova za rad, da raznovrsnim sadržajima i brojnim aktivnostima i inoviranjem približimo Biblioteku i bibliotečke usluge našim bruskim prijateljima, svih starosnih dobi – najmlađe da jednom zauvek uvedemo u carstvo knjiga a one starije da makar zavire u bogatsvo smešteno na našima policama.

„Intenzivnom promocijom svih aktivnosti našeg kolektiva, namera mi je, da učinimo korak napred i da kontinuirano radimo u pogledu modernizacije i osavremenjavanja postojećeg načina rada.

Jedna od vodilja za ostvarenje pomenuih ciljeva jeste nastavak, intenziviranje i produbljenje saradnje sa svim Ustanovama u našoj lokalnoj zajednici, uz nesebičnu pomoć, podršku i razumevanje Opštine Brus i njenog rukovodstva“.


 

Prostor za najmlađe čitaoce

„Kako bismo kao jedan od predstavnika kulturne delatnost naše kraja išli u korak sa vremenom, istakla bih da je u planu da nastavak procesa digitalizacije knjižnog fonda, sa posebnim akcentom na digitalizaciju Zavičajne zbirke Narodne biblioteke Brus. Na taj način mnogobrojnoj čitalačkoj publici, priuštili bismo mogućnost i pružili priliku da koriste i  usluge naše Digitalne biblioteke“.


 

„U planu je pojačana aktivnost usmerena na organizaciju književnih večeri, promociju knjiga, organizovanje izložbi, tribina za mlade, obuka i i drugih programskih sadržaja koji će kod naših korisnika pobuditi interesovanje“.

„Svet oko nas“

 

Sve pomenute aktivnosti, dostupne su na društvenim mrežama i sajtu Narodne biblioteke Brus, koji je nakon nekoliko godina tišine, ponovo oživeo. Želja nam je da i na ovom polju radimo na daljem unapređenju i osvaremenjvanju, sa krajnjim ciljem – zadovoljan korisnik.


 

Nataša Timotijević na čelu Turističke organizacije 

Glavni motiv prilikom prihvatanja pomenutog posla, bila je želja da u domenu svog obrazovanja i mogućnosti dam svoj doprinos razvoju našeg Brusa. Jake veze za ovom varošicom dovoljan su razlog da svako od nas, u sferi sopstvenog delovanja, doprinese da Brus postane bolje, lepše mesto za život.

Nataša Timotijević rođena je 11.04.1984. godine. Studirala je na Ekonomskom fakultetu u Nišu,VII stepen, diplomirani je ekonomista.

Nataša Timotijević rođena je 11.04.1984. godine. Studirala je na Ekonomskom fakultetu u Nišu,VII stepen, diplomirani je ekonomista.

Posao u oblasti turizma zahteva predanost  i otvara mogućnosti za realizaciju kreativnih ideja. Putovanja i posete sajmovima i skupovima turističkih polsenika pružaju mogućnost da prijateljima iz drugih krajeva Srije i inostranstva ponudimo prirodne lepote i otkrijemo turističke potencijle bruskog kraja.

 


 

 

 

 

Iz iste rubrike