RTV Brus

Nevena Đurić Sandra Božić Biljana Pantić Pilja Darija Kisić Tepavčević i Jelena Obradović obišle su Toplički okrug

Nevena Đurić  Sandra Božić Biljana Pantić Pilja  Darija Kisić Tepavčević i Jelena Obradović obišle su Toplički okrug
17. marta
15:20 2022

One su govorile na tribini u Prokuplju, gde je tema bila položaj žena političkom životu Srbije, i uopšte u našoj državi


Jedan od načina na koji možemo da postignemo suštinsku rodnu ravnopravnost je i veće uključivanje žena u javni i politički život Srbije. Na taj način, pored toga što ćemo jedni druge više slušati, brže ćemo uočavati ključne probleme sa kojima se žene u Srbiji suočavaju i te probleme zajedno rešavati, jer samo zajedno možemo sve, rekla je Nevena Đurić.

Biljana Pantić Pilja poručila je da bez jake žene nema ni jake porodice, ali ni jake Srbije. Zato je važno da se bez obzira na veliki napredak koji smo ostvarili u svim društvenim oblastima moramo još jače da radimo zajedno, i u pogledu položaja žena u društvu, da se svi potrudimo taj položaj bude još bolji, jer samo tako možemo da idemo napred, i osiguramo sigurnu budućnost našoj deci, istakla je ona.

Darija Kisić Tepavčević podsetila je da je na inicijativu predsednika Vučića doneta odluka kojom se pomaže ženama da budu vlasnice nekretnina, u vidu davanja finansijskih sredstava za učešće u kreditu, jer nam je stalo da se žene u Srbiji ne samo osećeju bezbednije, već i da budu finansijski sigurne, da znaju da država u svakom trenutku stoji uz njih.

Veliki broj žena koje su prisustvovale ovoj tribini još jedan je dokaz da žene u Srbiji danas biraju mudro i odgovorno ko će da vodi našu državu. Ovo je dokaz da je politika prosperiteta, mira i stabilnosti, razvoja i modernizacije Srbije, politka predsednika Vučića jedina ispravna opcija koju imamo trećeg aprila, rekla je Sandra Božić.
Jelena Obradović istakla je da je država uradila veliki deo posla kada se govori o zaštiti žena, ali i dece. Ističe da je izmena kaznenih odredbi pokazala da se nasilje nad ženama neće tolerisati i da danas imamo istinsku zaštitu žene kao stuba svake porodice, kao stuba Srbije.

Iz iste rubrike