RTV Brus

U završnici projekta “Unapredimo zajedno”

10. avgusta
14:22 2020

Bolji život i zapošljavanje mladih glavni su ciljevi lokalne inicijative “Unapredimo zajedno” koju sprovodi Udruženje građana Omladinski centar Brus. Namera nam je da realizacijom pomenutog projekta zaustavimo trend konstantnog odlaska mladih sa teritorije bruske komune, kaže predsednica Omaldinskog centra Marija Aleksić. U toku je realizacija drugog dela projekta gde, kroz uživo fejsbuk uključenja, na aktuelna pitanja odgovaraju predstavnici ovog udruženja, NSZ i mladi preduzetnici koji su se odlučili za ostanak u Brusu i pokretanje sopstvenog biznisa.

Rezultati ankete o položaju mladih, sprovedene u okviru pomenute lokalne inicijative, su poražavajući, objašnjava Marija Aleksić. Projekat između ostalog podrazumeva i saradnju sa lokalnom samoupravom.

Inače Udruženje građana Omladinski centar Brus tokom letnjih meseci realizuje i projekat “Brus i mladi” čiji je cilj upoznavanje mladih sa mogućnostima zapošljavanja, međusobno povezivanje kao i otvaranje mogućnosti buduće zajedničke saradnje.

Iz iste rubrike