RTV Brus

Miloš Dejanović pobednik u plivanju za Časni Bogojavljenski krst

19. januara
16:30 2021

Loši vremenski uslovi, temperatura u minusu i zaleđeno jezero Ćelije nisu sprečili veliko ineresovanje za učešće u nadmetanju za Časni Bogojavljenski krst u MZ Zlatari. Pozivu TOO Brus odazvalo se pedeset dvoje takmičara iz celog Rasinskog okruga i susednih opština. Plivalo se na dužini od 33 metra, što simbolizuje broj godina Hristovog života. Čast da ponese titulu nosioca Bogojavljenskog krsta dobio je 24-godišnji Kruševljanin Miloš Dejanović. Posle brojnih učestvovanja na ovakvim manifestacijama, na red je došla i prva pobeda. Čast da učestvuju u nadmetanju za Časni krst , imale su i dve dame.

Manifestacija je realizovana u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom uz poštovanje propisanih mera, rekla je u ime organizatora direktorka TOO Brus Jelena Radulović koja se zahvalila se učesnicima na dobrom odzivu i svima koji su pomogli u organizaciji.

Osim Vojske Srbije, Policijske stanice i Doma zdravlja Brus u realizaciju manifestacije je obezbeđivao i Crveni krst.

Bogojavljenje je hrišćanski praznik kojim se obeležava uspomena na Hristovo krštenje na reci Jordan. Tog dana se u svim crkvama i hramovima nakon liturgije osvećuje voda za koju se veruje da ima duhovna i lekovita svojstva.

Iz iste rubrike