RTV Brus

Druženje sa „orlovima“ uoči Mundobasketa 2019. u Kini

01. avgusta
19:22 2019

U okviru priprema za predstojći svetski šampionat i učešća naše reprezentacije na Mundobasketu 2019., od 31. avgusta do 15. septembra u Kini, Košarkaški savez Srbije organizovao je konferenciju za medije u hotelu Grand na Kopaoniku i druženje sa novinarima.

Prvi deo priprema košarkaške reprezentacije Srbije na Kopaoniku završava se 4. avgusta nakon čega će uslediti pripremne utakmice i ozbiljnija borba za odlazak na svetski šampionat u pravoj formi. Već narednih dana ekipi će se priključiti i ostali igrači, koji su bili sprečeni zbog obaveza u NBA ligi. Iako nas očekuje  izuzetno teško svetsko prvenstvo, ne bežimo od uloge favorita rekao je obraćajući se novinarima u hotelu Grand selektor Aleksandar Đorđević. Zadovoljan odnosom igrača prema radu i obavezama koje ih čekaju dodao je ovom prilikom strateg srpske reperezentacije. On je analizirao timove koji su u krugu favorita za medalju u Kini i prokomentarisao koliko su šanse za najsjajniju medalju veće zbog oslabljenosti selekcije SAD.

Našim reprezentativcima na Kopaoniku su omogućeni izvanredni uslovi za pripreme ali i neophodan mir, kako bi bili usresređeni na predstojeće utakmice, naveo je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić uveren je da na ovogodišnjem prvenstvu sveta „orlovi“ i pored jake konkurencije i te kako imaju razloga za optimizam. On veruje u  kvalitet ekipe i timski duh.

 

Glavne zvezde drim-tima neće putovati u Kinu, pa su i euforija i očekivanja navijača veća, kaže Nemanja Bjelica.

Na završne pripreme u Kinu Aleksandar Đorđević povešće 14 igrača, pa će konačan sastav biti poznat pred sam početak SP. Uz standardno dobru atmosferu u ekipi ciljevisrpskih reprezentativaca na Mundobasketu u Kini su i jasni i dostižni, čulo se između ostalog na kzn na Kopaoniku.

Iz iste rubrike