nedelja, 4. decembar 2022.

RTV Brus

U PKS-RPK KRUŠEVAC ODRŽAN ZAJEDNIČKI SASTANAK DIREKTORA NA NIVOU KOMORA ŠUMADIJE I ZAPADNE SRBIJE POD NAZIVOM „POLITIKA RAZVOJA PRIVREDE“

U PKS-RPK KRUŠEVAC ODRŽAN ZAJEDNIČKI SASTANAK DIREKTORA NA NIVOU KOMORA ŠUMADIJE I ZAPADNE SRBIJE POD NAZIVOM „POLITIKA RAZVOJA PRIVREDE“
23. februara
10:55 2019

U PKS-RPK Kruševac održan je sastanak direktora na nivou komora Šumadije i Zapadne Srbije pod nazivom „Politika razvoja privrede“. Sastanku su prisustvovali: domaćin skupa direktor PKS-RPK Kruševac Predrag Vukićević, direktor PKS-RPK Kragujevac Predrag Lučić, direktor PKS-RPK Kraljevo Zvonko Tufegdžić i direktorica PKS-RPK Užice Ana Lapčević. Cilj održavanja ovog sastanka je povezivanje i jačanje privrede. Na današnjem sastanku teme su bile: Povezivanje privrede na nivou Šumadije i Zapadne Srbije kao zajedničke inicijative koje bi potekle sa ove teritorije.

Na sastanku je posebno razmatran predlog plana mera i aktivnosti koje imaju za cilj dalje povećanje priliva investicija i podsticanje deljeg rasta BDP-a.

Na sastanku se došlo do sledećih zaključaka: da je neophodno povezivnje privrede kroz B2B sastanke, zajedničko učestvovanje na međunarodnim sajmovima, zajednička organizacija manifestacija i promotivnih skupova.

Prvu priliku za ovakve zajedničke aktivnosti privrednici iz ovih komora će dobiti na sajmu China Brand Fair 2019. u Budimpešti koji se ove godine održava u periodu od 3. do 5. juna 2019. godine.

Prisutni su se takođe složili da se sledeći sastanak održi početkom aprila meseca u Užicu kada će osim direktora privrednih komora sastanku prisustvovati i koordinatori za industriju pomenutih komora kako bi se nadalje poseban akcenat stavio na industriju kao privredni potencijal ove regije.

Iz iste rubrike