četvrtak, 9. februar 2023.

RTV Brus

Završena letnja sezona na Kopaoniku

Završena letnja sezona na Kopaoniku
05. oktobra
13:16 2020

Nakon 107 dana rada završena je letnja sezona u planinskom centru Kopaonik. Skijališta Srbije su za nešto više od 3 meseca rada ostvarila izuzetne rezultate, a oboren je i rekord posećenosti od kada postoje letnji sadržaji na ovoj planini. Od 18.juna ostvaren je promet za 2.7 puta veći od prošlogodišnjeg. Najposećeniji dan na Kopaoniku zabeležen je 2.avgusta kada je letnje sadržaje koristilo više od 4.300 turista.

Zanimljivi sadržaji, prijatne temperature i potpuno sigurna destinacija sa poštovanjem svih mera predostrožnosti nadležnih, doprineli su da Kopaonik bude jedna od najposećenijih turističkih destinacija u Srbiji. Posetioci su i ovog leta mogli da uživaju sa porodicom i prijateljima u pešačkim turama, vožnji bobom na šinama, panoramskoj vožnji žičarom ili da se oprobaju u avanturističkoj vožnji električnih bicikala ili mountain bike-ova i mountain cartova. Za one koji su želi da ostanu u formi do sledeće zimske sezone, celog leta radila je staza za letnje skijanje, a tokom četiri vikenda organizovane su promo cene za letnje sadržaje.

U narednom periodu intenziviraju se pripreme za zimsku sezonu. Čak tri nove staze samo su neke od novina koje su pripremljene na Kopaoniku, a ubrzano se radi na izgradnji gondole Brzeće-Mali Karaman koja predstavlja najznačajniji projekat za srpski turizam u ovom periodu. U saradnji sa Skijaškim savezom Srbije priprema se i organizacija Evropa kupa za skijašice u disciplinama slalom i veleslalom koji će se kalendaru Svetske skijaške federacije održati na stazi Duboka od 22. do 26. februara 2021. godine.

Iz iste rubrike