RTV Brus

U petak 26. aprila otkrivanje spomen biste Radovanu Periću u Krivoj Reci

U petak 26. aprila otkrivanje spomen biste Radovanu Periću u Krivoj Reci
22. aprila
16:34 2024

Otkrivanje spomen biste palom borcu Radovanu Periću, u njegovom rodnom selu, Krivoj Reci, u blizini osnovne škole koju je pohađao, planirano je za petak 26.april u 12 sati.

Odlukom Skupštine opštine Brus, a na inicijativu MZ Kriva Reka i Udruženja rezervnih ratnih oficira, podignuto je ovo Spomen obeležje. Radovan Perić u Krivoj Reci je živeo do 25 godine, a nakon toga sa porodicom se odselio u Belu Crkvu, gde je radio kao poštar. Godine 1999.  otišao je u rat kao dobrovoljac i raspoređen u 125. motorizovanu brigadu. Učestvovao je u borbi za karaulu Košare, gde je 25. aprila ranjen, od gelera neprijateljske granate. Sledećeg dana u bolnici je podlegao povredama. Poginuo je kao heroj, pucajući na neprijateljske položaje. Iz svedočanstava njegovih saboraca navodi se da, iako najstariji u četi (1950. godište), bio je vedrog duha, pravi i iskren prijatelj. Nosilac je ordena za zasluge u oblasti bezbednosti i odbrane.

Otkrivanju biste prisustvovaće predstavnici Rasinske brigade Vojske Srbije, odnosno 125. motorizovane brigade.

Za sve zainteresovane građane biće obezbeđen besplatan prevoz iz Brusa, sa polaskom u 11 sati ispred zgrade Opštinske uprave Brus.

 

Iz iste rubrike