RTV Brus

Reagovanja na tvit Vesne Pešić

Reagovanja na tvit Vesne Pešić
20. januara
12:38 2020

Srpska napredna stranka Vojvodine

Srpska napredna stranka Vojvodine upozorava da su predstavnici delova opozicije prevršili svaku meru u brutalnoj demonstraciji govora mržnje. Primer za to je poslednji istup Vesne Pešić na društvenoj mreži Tviter  i njen skandalozni poziv da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uperi cev u glavu.  Ova objava, koja je direktni poziv na ubistvo predsednika Vučića zahteva neodložnu akciju nadležnih organa.  Ona  takođe svedoči o bezumnoj mržnji prema samom predsedniku i ogromnoj zavisti i ljubomori na sve fantastične rezultate Srpske napredne stranke na čelu sa Aleksandrom Vučićem. Za razliku od Pešićkinih političkih saboraca,  Vučić Srbiju vodi napred, a ne u provaliju bankrota i dugova, bori se za srpski narod na Kosovu i Metohiji, a ne za nezavisnost srpske pokrajine kao što su činili saborci Vesne Pešić. Vučić se za razliku od ovih koji ga napadaju i prete, bori za bolje sutra svih građana Srbije, a ne samo za sebe i  svoje račune, profite i džepove, kao Pešićkin saborac i mentor tajkun, Dragan Đilas. Zbog svega navedenog, čvrsto stojimo uz predsednika Vučića, dosledni politici Srpske napredne stranke s verom u narod, koji je već pokazao da ume da razdvoji žito od kukolja. Upravo to je ono što Pešićev u i njene kompanjone najviše žulja. Toliko,  da u slepoj nemoći i besu ne prezaju ni od pretnji ubistvom,pokazujući svoje pravo lice i  demistifikujući predstavu o sebi kao o predstavnicima građanske Srbije i velikim demokratama.

Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac

Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac  najoštrije osuđuje pretnje smrću, koje je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uputila perjanica Dragana Đilasa, Vesna Pešić.

Posle motornih testera u RTSu, vešala na Terazijama i naslovne strane NINa, na kojoj je u Vučića uperen snajper, došli smo do direktnih pretnji po život samog predsednika i to, ni manje ni više, nego od  nekada bliske saradnice Zorana Đinđića, koji je stradao od cevi kojom bi Vesna Pešić sada streljala Aleksandra Vučića.

Njene pretnje direktna su posledica agresije, koju u politiku unose Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović, koji mesecima direktno, ili preko svojih istomišljenika prete batinama, ubistvom i silovanjem predstavnicima Srpske napredne stranke.

Pretnje Vesne Pešić su svakako opasnije, jer dolaze od žene kojom se Savez za Srbiju ponosi, a koja je odnedavno i u Političkom savetu Demokratske stranke. Zato posebno pitamo Zorana Lutovca, da li ga je imalo sramota što u prostorijama, u kojoj i dalje stoje Đinđićeve fotografije, sedi žena koja bi se sa političkim neistomišljenicima obračunavala na isti način kao što je stradao i sam Zoran Đinđić.

Vesni Pešić, ali i Đilasu, Jeremiću, Obradoviću i Lutovcu poručujemo da Aleksandra Vučića sa vlasti mogu skloniti samo građani Srbije, a ne njihove cevi i snajperi. Ne plašimo se nikoga, a od nadležnih državnih organa zahtevamo da reaguju i postupe po zakonima Srbije, jer demokratija kakvom je zamišlja Vesna Pešić, zapravo predstavlja poziv na puč i akt je državnog terorizma.

GO SNS Šabac

 

PROUNS: Prestanite s primitivizmom i pretnjama , osmislite politički program

Profesionalno udruženje novinara Srbije sa zaprepašćenjem iščitava po hiljaditi put poruku Vesne Pešić na tviter profilu.

Da li je moguće da u 21. veku neko ko je veliki deo svog društvenog života proveo baveći se politikom i navodno se zalagao za demokratska načela, poziva na ubistvo predsednika Vučića –  porukom «cev u glavu»?

I ona sebe naziva predstavnikom, takozvane građanske Srbije?

PROUNS najoštrije osuđuje ovaj skandalozni i sramni poziv na ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića i poziva nadležne, a pre svega tužilaštvo, da se preispita da li i u ovom slučaju treba da okreću glavu ili je krajnje vreme da nešto preduzmu i stanu na put ovakvoj retorici i ponašanju.

PROUNS je već nekoliko puta molio nadležne da povedu računa o nasilnoj i sramnoj retorici mnogih na političkoj sceni Srbije.

Još jednom podsećamo da se političkim programima i vizijama osvaja vlast, a ne primitivnim i zapaljivim govorima koji ne vode nikuda.

Udruženje elektronskih medija Comnet najoštrije osuđuje monstruozne pretnje smrću  upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću od strane sociološkinje Vesne Pešić putem društvene mreže Tviter.  Ovakvi brutalni istupi u javnosti i pretnje u kojima se pominje „ cev u glavu“,   su apsolutno nedopustivi u bilo kom demokratskom društvu i ne smeju biti način komunikacije javnih ličnosti, pogotovo onih, koji sebe smatraju intelektualcima i pretenduju da se bave politikom. Umesto da  svojim delovanjem daju dobar primer i doprinesu daljoj demokratizaciji društva, pojedinci, među kojima je i Pešićeva,  doprinose širenju govora  mržnje, stvaranju tenzija i učestvuju u skandaloznoj hajci na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a često i na članove njegove porodice, što je presedan u dosadašnjoj političkoj praksi. Zato, kao udruženje, koje okuplja medije i koje ima direktan kontakt sa javnošću, apelujemo  da hitno prestane monstruozna hajka na predsednika Srbije, pogotovo imajući u vidu značaj institucije predsednika države, koja sama po sebi zahteva poštovanje,  bez obzira na politička opredeljenja.  Takođe, još jednom ističemo neophodnost prestanka govora mržnje i nasilja,  u najboljem interesu svih građana Srbije i stvaranju uslova za razvoj kulture dijaloga u  društvu.

 

 

 

Iz iste rubrike