RTV Brus

PSK „Srebrnac“ u poseti opštini Brus

PSK „Srebrnac“ u poseti opštini Brus
20. jula
13:29 2021

U okviru redovnih planinarskih aktivnosti, članovi Planinarsko sportskog kluba “Spartak”, iz Subotice posetili su opštinu Brus. Nakon boravka na Jastrepcu, svoju ekspediciju nastavljaju na Kopaoniku. Nakon toga sledi obilazak srednjevekovnog grada i Етno sela Zlatari i jezera Ćelije. Ovo je samo početak zajedničke saradnje ističe, Zoran Milovanović.

Radojko Milovanović, rodom je iz Zlatara, pa je otuda i potekla sama ideja da planinare iz Subotice dovede u rodni kraj i pokaže im sve prirodne lepote.

Grupa od 27 članova PSK “Spartak” dolazi iz multi etničke sredine, iz ravničarskog podnevlja zbog čega je brdovita, bruska regija za njih poseban doživljaj, ističe ispred društva Zlata Katanić.

Poseta opštini Brus, obuhvatila je upoznavanje sa kulturno – istorijskim znamenitostima, obilazak Etno muzeja i Kulturnog centra Brus.

PSK “Spartak” iz Subotice je naslednik tradicije organizovanog planinarskog pokreta u Subotici koja datira iz davne 1927. godine. Od 2001., kada je nastao udruživanjem postojećih planinarskih društava do danas izrastao je u klub sa brojnim članstvom različitih starosnih kategorija.

Iz iste rubrike