RTV Brus

Održana tribina o bezbednosti u saobraćaju za vozače traktora

30. decembra
18:19 2020

Savet za koordinaciju bezbednosti u saobracaju u saradnji sa lokalnom samoupravom organizovao je u velikoj sali Centra za kulturu Brus tribinu namenjenu traktoristima sa ciljem edukacije o bezbednosti u saobracaju. Edukacija je jedan od osnovnih preduslova za dostizanje višeg nivoa saobraćajne kulture i veće bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Ona predstavlja najefikasniji način prevencije i govori o ulozi, bezbednom kretanju i poštovanju propisa, ali pre svega o potrebi da se bude oprezan rekao je dip.inzenjer saobracaja Vedran Vuksić ispred Centra za naučno istraživački rad.

Savet za bezbednost opstine Brus je, nakon predavanja, podelio 30 rotacionih svetala traktoristima ucesnicima tribine i drugi promotivni materijali namenjeni ovoj kategoriji učesnika u saobraćaju. Namera nam je da i u narednom periodu nastavimo sa edukacijom u oblasti saobraćajne kulture rekla je ispred lokalne samouprave vd direktora TOO Brus Jelena Radulović.

Saobraćajne nezgode sa traktorima, češće za posledicu imaju nastradala lica, nego što je to slučaj kod putničkih automobila. U proseku, godišnje se u Srbiji registruje oko 587 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedan od učesnika bio traktor. Najčešće se događaju u leto i jesen a najviše poginulih i povređenih vozača traktora je iz starosne grupe 55-64 godine.

Iz iste rubrike