nedelja, 4. decembar 2022.

RTV Brus

„Mladi kuvari“ u finalu takmičenja „Izađi mi na teglu“

20. avgusta
18:05 2019

U organizaciji TOO Brus i udruženja Bašta mašta, održana je prva u nizu manifestacija ovogodišnjeg karavana „Izađi mi na teglu”, nacionalnog takmičenja u pripremanju ajvara. U šestoj sezoni karavan će okupiti oko 450 takmičarskih ekipa i 3.000 učesnika. Ova gastro manifestacija bavi se očuvanjem naše tradicije i kulture kućnog spremanja zimnice.

Pobednik ovogodišnje manifestacije je ekipa Mladi kuvari iz Brusa, drugo mesto zauzela je ekipa Vesele učiteljice iz Razbojne, dok je treće mesto ekipa Kuća ukusa.

Održavanje ove manifestacije veoma je značajno za našu opštinu, naročito zbog titule prošlogodišnjeg pobednika u pripremanju ajvara, ističe direktor TOO Brus Dragoljub Marković.

Od ove sezone, karavan ima i podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Zahvaljujući brojnim partnerima uz čiju se pomoć karavan iz godine u godinu razvija, nagradni fond za ovu sezonu iznosiće oko 2.000.000 dinara. Karavan će u ovoj godini, u saradnji sa partnerima, pokrenuti i svoj proizvod po receptu ekipe „Pucke“ iz Brusa i naći će se u prodaji sa ciljem da posluži kao značajan stimulans za početak uspešne preduzetničke priče. Takmičenje u pripremanju najboljeg ajvara trajaće do 12. oktobra, a obići će više od 30 gradova širom Srbije.

Iz iste rubrike