RTV Brus

Ključevi za deset izbegličkih porodica u Brusu u okviru Regionalnog stambenog programa

09. novembra
17:06 2019

U Brusu je danas dodeljeno 10 ključeva novih stanova namenjenih izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, koje imaju prebivalište na teritoriji opštine Brus, u okviru četvrtog potprojekta Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji. Finansijska sredstva obezbeđena su delom iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa u iznosu od 234.714,42 evra dok je zemljište i prateću infrastrukturu obezbedila opština Brus.

Svečanom uručenju ključeva budućim stanarima, koji su utočište našli u opštini Brus, prisustvovali su prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, predsednik opštine Brus Saša Milošević, predstavnik delegacije EU u Srbiji, Enriko Visentin, ambasador OEBS-a u Srbiji, Andrea Oricio i pomoćnik komesara za izbeglice i migracije, Ivan Gerginov.

Potprojektom 4 obuhvaćeno 13 opština u Srbiji, a pored Brusa, u stanove će se useliti porodice iz Arilja, Golubinaca, Bora, Zrenjanina, Loznice, Temerina, Kladova, Negotina, Sombora, Vrnjačke Banje, Odžaka i Užica.

Projekat se sprovodi uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj saveta Evrope a cilj je da se obezbede trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu.

Iz iste rubrike