RTV Brus

Dani akreditacije u Domu zdravlja Brus

Dani akreditacije u Domu zdravlja Brus
04. jula
15:56 2024

Dom zdravlja Brus je već jednu deceniju akreditovana zdravstvena ustanova – 2013. ostvaren je sertifikat na 3 godine a 2017. sedmogodičnji, najviši stepen akreditacije. Imajući u vidu da u tekućoj godini ističe pomenuti period, u bruskom Domu zdravlja započet je novi proces kod Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije. Tim povodom od 2. do 4. jula, u okviru Dana akreditacije, u bruskoj zdravstvenoj ustanovi boravili su spoljašnji ocenjivači Agencije – dr Vesna Malićanin, direktorka DZ Vrnjačka Banja, dr Aleksanadar Čivović, direktor DZ Gornji Milanovac i Aleksandra Stoilković, glavna sestra DZ Aleksinac.

Opšti utisak je pozitivan ističe, vođa tročlanog tima dr Malićanin, ukazujući na visok nivo kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite sugrađanima u Domu zdravlja Brus. Svih ovih godina radilo se uz strogo poštovanje akreditacionih standarda i kriterijuma, što je potvrđeno tokom redovnih godišnjih poseta spoljašnjih ocenjivača, kaže dr Malićanin. Ona je pohvalila dobar odnos menadžmenta sa lokalnom zajednicom, timski duh i pozitivan stav zaposlenih prema procesu akreditacije, kao i napor da se unapredi kvalitet rada i bezbednost pacijenata.

U bruskom Domu zdravlja se nadaju da će novi akreditacioni period zaposlenima doneti još veći uspeh u radu a pacijentima viši kvalitet usluga.

Iz iste rubrike