RTV Brus

Autentični nastupi KUD-ova „Rasina“ iz Boturića i „Čarapani“ iz Kruševca

Autentični nastupi KUD-ova „Rasina“ iz Boturića i  „Čarapani“ iz Kruševca
01. jula
12:03 2024

Autentična srpka nošnja u kojoj su najmlađi članovi 7 KUD iz Rasinskog okruga prošetali ulicama Brusa i gromoglasan aplauz nakon izvođenja tradicionalnih pesama i igara, obeležili su ovogodišnju Okružnu smotru dečijeg izvornog narodnog stvaralaštva i koreografisanog folklora.

Za Folklorni ansambl „Čarapani“ iz Kruševca ovo je peto učešće na pomenutoj smotri. Nastupio je mlađi dečiji ansambl uzrasta od 5 do 10 godina a predstavili su se dečijim igrama iz Levača. Ovaj kruševački ansambl osnovan je 2013. godine na inicijativu velikog broja roditelja, kaže umetnički rukovodilac Marko Šabić, ukazujući na značaj očuvanja narodne tradicije.

Među brojnim učesnicima, na Smotri dečijeg izvornog narodnog stvaralaštva nastupili su i članovi KUD-a „Rasina“ iz Boturića, opština Aleksandrovac. Za naše najmlađe članove ovo je drugo učešće na Smotri, kaže Lepa Mijatović ispred KUD-a „Rasina“ a za nastup pred bruskom publikom odabrali su vlaške igre. Od osnivanja do danas, obišli su mnoge zemlje i igrali pred brojnom publikom što potvrđuje i veliki broj nagrada.

Iz iste rubrike