RTV Brus

AKSS organizovala 26. naučno-stručni skup „Sistem kvaliteta uslov za uspešno poslovanje i konkurentnost“

AKSS organizovala 26. naučno-stručni skup „Sistem kvaliteta uslov za uspešno poslovanje i konkurentnost“
16. maja
17:34 2024

Asocijacija za kvalitet i standardizaciju Srbije, sa sedištem u Kruševcu, organizovala je na Kopaoniku 26. nacionalni i 12. međunarodni naučno stručni skup „Sistem kvaliteta uslov za uspešno poslovanje i konkurentnost“. Tim povodom upriličena je Svečana akademija, uz podršku Ministrstva privrede, Instituta za standardizaciju Srbije, Privredne komore Srbije i Fakulteta veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu.

Prisutnima se obratio predsednik Nacionalne Asocijacije prof. dr Zoran Punoševac, naglasivši da je ovogodišnji skup okupio više od 450 eminentnih učesnika iz Srbije i zemalja u okruženju. Skup je svečano otvorio pomoćnik ministra privrede Nikola Vitas i ukazao na važnost i ulogu resornog ministarsva u sistemu održivog unapređenja srpske privrede. Direktorka Instituta za standardizaciju Srbije Tatjana Bojanić istakla je značaj teme „Veštačka inteligencija kao ključni element u ojačavanju poslovanja i konkurentnosti“ a predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić ukazao na neophodnost kvaliteta proizvoda na osnovu utvrđenog standarda za uspešnu konurentnost na tržištu. Pored Srbije Akademiji su prisustvovali predstavnici iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Prisutnima se obratio predsednik Nacionalne Asocijacije prof. dr Zoran Punoševac, naglasivši da je ovogodišnji skup okupio više od 450 eminentnih učesnika iz Srbije i zemalja u okruženju. Skup je svečano otvorio pomoćnik ministra privrede Nikola Vitas i ukazao na važnost i ulogu resornog ministarsva u sistemu održivog unapređenja srpske privrede.

Direktorka Instituta za standardizaciju Srbije Tatjana Bojanić istakla je značaj teme „Veštačka inteligencija kao ključni element u ojačavanju poslovanja i konkurentnosti“ a predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić ukazao na neophodnost kvaliteta proizvoda na osnovu utvrđenog standarda za uspešnu konurentnost na tržištu. Pored Srbije Akademiji su prisustvovali predstavnici iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Iz iste rubrike