RTV Brus

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Brusu

16. aprila
15:27 2020

Crveni krst Brus u saradnji sa Transfuzijom krvi Niš organizovao je redovnu prolećnu akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija je realizovana prema propisanim merama zaštite u novonastaloj situaciji izazvanoj korona virusom, kaže sekretar Crvenog krsta Brus Saša Tomić objašnjavajući da se vanredno stanje nije nepovoljno odrazilo na odziv dobrovoljnih davalaca. Svaka od akcija realizovana u ovom delu Srbije veoma uspešna, rekla je ispred Zavoda za transfuziju krvi Niš Dr Mirjana Todorović Simović. Iz toga, kaže proizilazi i zadovoljstvo saradnjom sa CK Brus.

I pored aktuelne situacije i mera ograničenog kretanja, akciji su se odazvali brojni davaoci ne samo iz užeg gradskog jezgra već iz okolnih sela potkopaoničkog kraja. U prostorijama Crvenog krsta zatekli smo davaoce koji krv daju više od stotinu puta ali i one koji su došli prvi put. Svi oni dele mišljenje da su ovakve akcije još značajnije u vanrednim okolnostima, kada su krv najneophodnija.

Crveni krst Brus će kao i do sada, pored organizacije akcija prikupljanja krvi, aktivno raditi na promociji dobrovoljnog davalaštva kako bi što veći broj ljudi prepoznao značaj transfuzije, poručuju iz ove humanitarne organizacije. Inače CK Brus tokom godine organizuje 6 akcija dobrovoljnog davanja a naredna je zakazana za jul mesec.

Iz iste rubrike