ponedeljak, 24. januar 2022.

RTV Brus

Uspešno realizovana Prva predškolska sportska olimpijada u Brusu

18. aprila
12:27 2019

U organizaciji PU „Pahuljice“ u Hali sportova “Goran Raičević” u Brusu,  uspešno je realizovana Prva predškolska sportska olimpijada. Bruski predškolci bili su domaćini vršnjacima iz vrtića “Naša radost” iz Aleksandrovca, “Čarolija” iz Ćićevca i “Biser” iz Trstenika. U ime domaćina, pedstavnike lokalne samouprave, prisutne goste i prijatelje pozdravio je direktor Ustanove Vladan Jevtić.

Deca su se, kroz muzičko-zabavne igre, osmišljene prema njihovom uzrastu, nadmetala u trčanju, obaranju prepreka, provlačenju kroz obruč i održavanju lopte. Osim ocenjivanja, zadatak stručnog žirija, sastavljenog od profesora fizičke kulture i vaspitača iz svih ustanova učesnika, bio je da Olimpijada protekne u fer i sportskoj atmosferi. Cilj ovakvih događaja je razvijanje fizičkih i socijalnih sposobnosti dece i zdravih životnih stilova kod najmlađih.

Prvo mesto osvojili su domaćini, drugo mališani iz Aleksandrovca a treće predškolci iz Ćićevca. I pored zvaničnog proglašenja, pobednici su   svi učesnici, poruka je sa Prve predškolske sportske olimpijade.

Iz iste rubrike