RTV Brus

Predavanje o očuvanju prirode u PU Pahuljice

12. aprila
11:49 2019

Na inicijativu Šumske uprave Brus u Predškolskoj ustanovi Pahuljice, povodom 11. aprila, Dana zaštite prirode, realizovano je predavanje o temi „Očuvanje i zaštita prirode“,  namenjeno deci pripremnog predškolskog programa. Opšti cilj je sticanje znanja o čovekovoj sredini, razvijanje svesti o potrebi očuvanja prirode kod dece i formiranje ekološkog načina mišljenja u najranijem detinjstvu, jer se loše navike kasnije teško ispravljaju, rekla je ovom prilikom predavač, revirni inženjer šumarstva Radica Stanković.

Cilj projekta je izgrađivanje pozitivnog stava prema životnoj sredini, prirodi, zdravom načinu života, odnosno život u skladu sa prirodnim okruženjem. Ekološka svest nije samo stvar obrazovanja već i vaspitanja – to je stil života. U stvari razvijanje svesti o potrebi očuvanja prirode kod dece, o značaju i korisnosti života u skladu sa prirodom i promovisanje ekoloških vrednostii je najvažniji i ne tako lak zadatak kako porodice, tako i škole, naglašavaju u PU Pahuljice.

U PU Pahuljice naglašavaju da se tokom godine realizuju čitav niz sličnih aktivnosti : ekološke radionice, istraživačke aktivnosti, interaktivne priče, dramatizacije, sakupljanje ambalaže, izlete, ekološke patrole i izložbe.

Iz iste rubrike