RTV Brus

Sve je bliže porazu: Zelenović očajnički traži pomoć od Đilasa da sačuva svoj politički položaj

Sve je bliže porazu: Zelenović očajnički traži pomoć od Đilasa da sačuva svoj politički položaj
11. juna
17:02 2020

Izbori 21. juna, osim što će promeniti lokalnu vlast u Šapcu, uticaće i na političku karijeru aktuelnog gradonačelnika Nebojše Zelenovića, koji suočen sa predstojećim porazom ,već traži rezervni položaj.


Jedino se tako može tumačiti Zelenovićevo sve češće uplitanje teme tzv. ujedinjenja Demokratske stranke u predizbornu kampanju u Šapcu, koja s tim nema baš nikakve veze. Osim Zelenovićevog pokušaja, da po naredbi Dušana Petrovića posle izbornog debakla u Šapcu postane predsednik demokrata.

U tome ga međutim sprečavaju dve stvari: gubitničko nasleđe opterećeno brojnim kriminalnim aferama tokom mandata u Šapcu i činjenica da nad lešom Demokratske stranke već duže vreme kruži još jedan lešinar – Dragan Đilas.

Izgleda, međutim, da se na toj strvini neće niko okoristiti, jer će se raspasti pre nego što bilo ko od ove dvojice uopšte stigne do nje. Poseban problem je što su, iako su se zvanično razišli zbog Zelenovićeve izdaje bojkota, Zelenović i Đilas ipak ostali povezani zajedničkom sklonošću ka lopovluku. Đilas, naravno u tome prednjači, ali ni Zelenović ne zaostaje podstaknut nalozima šabačkog tajkuna i nezvaničnog gradskog šerifa Dušana Petrovića.

Kompletan članak pročitajte na www.srbijadanas.com

Iz iste rubrike