RTV Brus

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić na promociji 31. i 32. klase polaznika COPO u Sremskoj Kamenici

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić na promociji 31. i 32. klase polaznika COPO u Sremskoj Kamenici
28. decembra
20:40 2022

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić prisustvovao je danas u Sremskoj Kamenici promociji 31. i 32. klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku poručivši da će MUP da nastavi da unapređuje uslove školovanja budućih generacija.

„Veoma sam ponosan dok gledam vas 509, kako u stroju stojite kao jedan. Odlučni da poziv koji ste odabrali obavljate časno, posvećeno i predano. Da znanje, tehnike i veštine kojima ste naučeni u Centru za osnovnu policijsku obuku, upotrebite u službi svoje države, svog naroda“, istakao je ministar Gašić u obraćanju polaznicima i podsetio da biti pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova znači veliku odgovornost, hrabrost i da zahteva potpunu posvećenost i istrajnost.

Od novembra 2007. godine, Centar je izveo na liniju odbrane Republike Srbije, svog naroda i imovine, ukupno 7.051-og mladog policajca, koji su dokazali da je ulaganje u mladost i njeno obrazovanje, ulaganje u budućnost.

„Vi ste ti, koji na sebe preuzimate zadatak da se svaki građanin naše zemlje oseća bezbedno, da najmlađi članovi našeg društva imaju bezbrižno detinjstvo, da ulice budu sigurne, trgovi i parkovi mesta okupljanja, a da kriminalci nedvosmisleno znaju da tu za njih nema mesta i da ste tu vi. Da pred srpskom policijom nisu zaštićeni. I da su srpski policajci u potpunosti spremni da odgovore na sve složenije bezbednosne izazove, rizike i pretnje“, poručio je ministar.

On je istakao da predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Republike Srbije ulažu maksimalne napore u vođenju politike čiji je strateški cilj da mladi ne napuštaju svoju domovinu i da, znanja i veštine stečene tokom školovanja, upotrebe za razvoj svoje zemlje.

Ministar je rekao i da je pokrenuta procedura da ponovo počne sa radom Srednja škola unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici, koja je od 1967. do 2009. godine odškolovala 14.416 policajaca.

„Istrajni smo u nameri da obezbedimo najsavremeniju opremu, kao i da poboljšamo uslove rada svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u celoj Srbiji. Čuvajte ugled i čast naše Srbije i njenih institucija. Čuvajte svoju čast i čast vaših predaka i branite Ustav i Zakone Republike Srbije“, poručio je ministar Gašić.

U ime polaznika obratio se prvorangirani polaznik 31. klase Milan Stanković, koji se zahvalio ministru Gašiću, Ministarstvu i svim zaposlenima u Centru za osnovnu policijsku obuku.

„Uvek ćemo pred sobom imati svetle primere izuzetnog profesionalnog i ljudskog požrtvovanja starijih kolega na koje je naše Ministarstvo s razlogom ponosno i trudićemo se da ličnim angažovanjem, zakonitim postupanjem i ljudskim pristupom steknemo poverenje zajednice u kojoj budemo radili, kako bismo postali čvrsta i neraskidiva karika u sistemu bezbednosti naše zemlje“, naglasio je Stanković.

Promociji su prisustvovali izaslanik predsednika Republike Milorad Veljović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, kao i kolege i porodice polaznika.

 

Iz iste rubrike