RTV Brus

Ministar Bratislav Gašić obišao RegionalnI centar granične policije prema Bugarskoj

Ministar Bratislav Gašić obišao RegionalnI centar granične policije prema Bugarskoj
21. novembra
09:58 2023

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu i Regionalnom centru granične policije prema Bugarskoj koji učestvuju u akcijama suzbijanja iregularnih migracija i istakao da se policija neće povući sa ovog područja, kao ni sa Horgoša, sve dok i zadnji krijumčar ne bude pronađen i uhapšen.

Kako je objasnio ministar Gašić, 95 odsto migranata dolazi u Republiku Srbiju iz pravca Republike Bugarske i Severne Makedonije, te da će pripadnici MUP-a preduzeti sve mere i radnje kako bi se sprečili prelasci iregularnih migranata u našu državu.

Takođe, ministar Gašić sastao se i sa komandantom Žandarmerije Sašom Kosovićem, nakon čega je konstatovao da policija na ovom području posvećeno radi i ulaže maksimalne napore baš kao i na severu naše države da bi očuvala bezbednost svih građana, s obzirom na povećan priliv migranata.

Naglasio je da srpska policija ima nultu toleranciju prema svakoj vrsti kriminala, kao i da će biti istrajna i odlučna u borbi protiv krijumčarenja migranta.

Iz iste rubrike