RTV Brus

Bruski bazeni pod budnim okom licenciranih spasilaca

02. jula
12:18 2020
Uoči početka kupališne sezone, na gradskom bazenu u Brusu održana je redovna sedmodnevna obuka za spasioce na vodi za opštine Brus, Blace i Aleksandrovac.

Gradski i bazen u Banjskom parku u Brusu pod budnim su okom licenciranih spasilaca. Bezbednost kupača je na prvom mestu i ona mora biti na najvišem nivou a spasioci čine da se posetioci osećaju sigurno, ističe ispred Crvenog krsta Brus, zaduženog za obuku spasilaca, sekretar Saša Tomić.
Statistika kaže da tokom prošle godine, od početka pa do samog kraja kupališne sezone na bazenima u Brusu nije bilo ozbiljnijih incidenata. Zasluga za to pripada upravo odličnoj organizaciji spasilačke službe.

Osim isplivavanja normi ulaznog testiranja kandidati za spasioce na vodi moraju biti stariji od 18 godina, sa završenom srednjom školom i lekarskim uverenjem o psiho-fizičkim sposobnostima. Obuka u Brusu realizovana je u saradnji sa Crvenim krstom Stari Grad kao referentnim centrom za obuku spasilaca u zemlji a dobijeno zvanje licenciranog spasioca je međunarono priznato.

Iz iste rubrike