četvrtak, 9. februar 2023.

RTV Brus

Član Predsedništva SNS Luka Petrović o prisluškivanju predsednika

Član Predsedništva SNS Luka Petrović o prisluškivanju predsednika
04. januara
15:34 2021

Prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića je krivicno delo ozbiljnih razmera, a počinioci  moraju biti pronađeni i procesuirani u skladu za zakonom, izjavio je član Predsedništva SNS Luka Petrović.

– Prisluškivanje predsednika od strane policije je ništa drugo nego priprema ili pokušaj drzavnog udara. Važno je sada postaviti nekoliko pitanja. Ko je taj ili ko su ti koji su se toliko osilili i imali hrabrosti da pomisle tako nešto, a naročito da to narede i sprovedu u delo? Po čijem nalogu su to radili i za kakve potrebe? Da li su na taj način želeli da ugroze bezbednost predsednika ili njegove uze porodice? Na sva ova i na još mnoga druga pitanja moramo da dobijemo odgovore. Država mora jače nego ikada da pokaže snagu i odlučnost da ovo istera do kraja. Država mora da radi svoj posao, da zaštiti državni poredak po
svaku cenu. Bez obzira na to ko je u pitanju, bez obzira o kome se radi, da li je u pitanju ministar, državni sekretari, pomoćnici ministra ili bilo ko drugi. Niko ne sme biti zaštićen, jer ovo je jedno od najtežih krivičnih dela. Ovo je pokušaj drzavnog udara. Zato pozivam nadležne drzavne organe da pošalju jasnu poruku svima da sa državom nema igranja, da je država u stanju da zaštiti našeg predsednika i da se jasno utvrdi ko stoji iza ovoga – rekao je Luka Petrović.

Iz iste rubrike