ponedeljak, 1. mart 2021.

RTV Brus

Uređeni putevi u Velikoj Grabovnici pre prvog snega

22. decembra
14:39 2020

U MZ Velika Grabovnica u toku su radovi na nasipanju seoskih puteva. Reč je o dve deonice dužine 1200 i 1600 metara, prva od Osnovne škole do zaseoka Pavlovići prema Osrecima, i druga do zaseoka Stanići prema Kočinama. „Ovo je samo početak planiranih aktivnosti lokalne samouprave na poboljšanju putne infrastrukture“, rekla je prilikom obilaska predesednica opštine Brus dr Valentina Milosaljević. Kako se u izvođenju poštuje propisana procedura i radi kvalitetnim materijalima, deonice su kaže predsednica opštine pripremljene za asfaltiranje.

S obzirom na izuzetno loše zatečeno stanje seoskih puteva, ovo je od nemerljivog značaja za oko 500 žitelja Velike Grabovnice, ističu odbornici Viktor Valjarević i Jasmina Antić, inače rodom iz ovih krajeva. Predsednik MZ Velika Grabovnica Srđan Stanić zadovoljan je što su pomenuti radovi završeni pre prvih snežnih papadvina.

Pomenutim deonicama svakodnevno se kreće i 20-ak osnovca pa će im nakon nasipanja, pešačenje od nekoliko kilometara do škole, biti znatno olakšano.

Inače u investicijama lokalne samouprave u Brusu planiranim za 2021. godinu značajno deo biće izdvojen za radove u oblasti putne infrastrukture.

Iz iste rubrike