RTV Brus

Lojalnost koja traje više od deceniju – Meridian Sport donacijom sportske opreme nagradio Školu fudbala Rosenborg iz Beograda

Lojalnost koja traje više od deceniju – Meridian Sport donacijom sportske opreme nagradio Školu fudbala Rosenborg iz Beograda
30. marta
11:41 2023

Nova donacija Meridian sporta

 

Proteklog vikenda odigrano je još jedno zvanično kolo Lige budućih šampiona, a napeto je bilo na svim terenima širom zemlje u kojima se igra ova dečija fudbalska liga.

 

S obzirom na to da se polako bliži kraj zvaničnog dela prvenstva, na repertoaru je za odigravanje ostalo svega dva kola od kojih je jedno završeno ovog vikenda. Kraj sezone osim što direktno odlučuju nove šampione u ukupno jedanaest kordinacionih centara, daje i dodatnu takmičarsku draž jer osim šampionske titule donose i karte za učešće na završnom Republičkom turniru, planiranom za održavanje tokom maja meseca na Zlatiboru.

 

Putujući karavan Meriidan sporta i Lige budućih šampiona i ovoga puta je bio na pravom mestu i to na terenima SC Atletik na Adi, gde je po svemu sudeći bilo najzanimljivije i najuzbudljivije. Potezi malih fudbalera i budućih asova ove igre, pomno su se pratili, a prisutni toga dana imalu su šta i da vide. Uostalom, kao i tokom cele sezone, mališani su na terenu pokazivali raskošan fudbalski talenata, a rezultati su prezentovali  ko je bio uspešniji toga dana.

 

Zajedništvo, pobednički mentalitet, fer-play igra i takmičarski duh jesu ono što krasi ove male fudbalere, ali je toga dana jedan poseban fudbalski kolektiv krasila na terenu i nova sportska oprema.

 

Rešeni da nagrade višegodišnju lojalnost, Meridian sport i Liga budućih šampiona su odlučili da peti po redu dobitnik sportke opreme budu mali fudbaleri iz Škole fudbala Rosenborg,  koja je jedna od najstarijih privatnih škola na teritoriji Beograda. Osim što se po tradiciji svrstava mežu najstarije, ova ekipa je i najstariji učesnik Lige budućih šampiona sa već 12 godina aktivnog učestvovanja u ovom jedinstvenom dečijem takmičenju.

 

Tradicionalno kao i više puta do sada, u ime pokrovitelja takmičenja donaciju u vidu sportke opreme uručio je kordinator Meridian sporta za društveno odgovorne aktivnosti, gospodin Stefan Todorović. U prisustvu nekolicine najmlađih članova kluba, ispred ekipe Rosenborg donaciju je preuzueo osnivač i vlasnik, gospodin Goran Stanojević koji je sa zadovoljstvom prihvatio ovaj sportski gest.

 

„Zaista nemam reči da izrazim oduševljenje ovom donacijom, velika zahvalnost Meridian sportu, vidim da je ovo akcija koja traje već nekoliko meseci, a čujem da je predviđeno da potraje i nekoliko godina. Svaka čast za ideju i donaciju, ovakve stvari su zlata vredne za manje sportske kolektive. Zahvalio bih se i mojim drugarima koji vode Ligu budućih šampiona jer cene i poštuju naš kontinuitet u prethodnih 12 godina. Naša saradnja traje na obostrano zadovoljstvo, sve ove godine su najbolji pokazatelj toga. Što se nas tiče, trajaće dok god bude postojao Rosenborg, jer su uslovi u ligi zaista vrhunski. Od organizacije, satnice, pravila, poštovanja učesnika, pa do snimaka dece i emitovanja njihovih lepih golova i poteza“, istakao je osnivač Stanojević.

 

Kao jedan od glavnih pokrovitelja ovogodišnjeg izdanja Lige budućih šampiona, Meridian sport je primenom društverneo odgovorne politike na zajednicu napravio veliki pomak kada je dečiji sport u pitanju.

 

Preko promocije fizičke kulture, zdravog načina života i pravih sportskih vrednosti intenzivno se sprovodila strategija koja je za cilj imala intenzivnije uključivanje dece u razne sportske aktivnosti. Samo tokom ove godine Meridian sport je predvideo realizaciju mnogih sportskih projekata koji će budućim šampionima značajno olakšati svakodnevne trenažne aktivnosti.

 

Obzirom da se narednog vikenda odigrava poslednje kolo Lige budućih šampiona, fudbalski karavan se polako sprema za glavni događaj sezone i odigravanje Republičkog takmičenja na Zlatiboru. Shodno značaju same manifestacije  Meridian sport će se potruditi da na sebi svojstven način nagradi sve klubove čiji se timovi budu našli na ovom završnom fudbalskom turniru.

Iz iste rubrike