RTV Brus

Lazić: Ne smemo da ponavljamo greške kao protiv Virtusa, od starta – jako!

Lazić: Ne smemo da ponavljamo greške kao protiv Virtusa, od starta – jako!
02. februara
10:58 2023

Crvena zvezda Meridianbet poražena je od Virtusa u Bolonji sa 84:72, u okviru 22. kola Evrolige, a kapiten Branko Lazić otkrio je za Meridian sport utiske posle tog duela, kao i očekivanja za predstojeći meč sa Olimpijom u Milanu.

 

“Ušli smo loše u utakmicu, što je rezultiralo velikom razlikom u prvoj četvrtini, posle čega smo bili prinuđeni da tokom čitavog meča jurimo tu razliku. U nekim momentima smo uspeli da je smanjimo na ispod deset poena, ali nažalost nismo mogli ništa više sem toga. Oni su ušli jako od početka i kasnije nam nisu dozvolili da napravimo neki preokret, niti da nametnemo neki naš ritam i zasluženo su pobedili”, rekao je kapiten crveno-belih za Meridian sport.

Kaže se da je u fudbalu 2:0 “najopasniji rezultat”, u košarci bi moglo da se kaže da je to rezultat prve četvrtine, odnosno ko rano povede može kasnije da se opusti i ispusti prednost.

“Nije da se nije dešavalo, ali u ozbiljnoj košarci to su baš retki slučajevi. Mi smo uspeli da u nekoliko navrata smanjimo njihovu prednost, ali oni su dobro kontrolisali meč i nisu dozvolili takvu vrestu iznenađenja, odnosno, da okrenemo razliku u našu korist i eventualno slavimo”, smatra Lazić.

Posle poraza od Olimpije i Partizana u Evroligi, Duško Ivanović bio je blag prema svojim igračima, što nije bio slučaj u Bolonji.

“Ova utakmica je bila totalno drugačija od tih pomenutih, ponavljam, nismo ušli u meč onako kako treba i shodno tome reakcija trenera. Bilo je kritika i na današnjim sastancima priče oko toga šta u narednoj utakmici mora da se promeni”, otkrio je iskusni košarkaš.

Lazić je protiv Virtusa imao stoprocentan učinak za tri poena, od tri pokušaja, ali ističe da pre meča ne razmišlja previše o tome kako će odigrati ili da li će ga služiti šut.

“Što se mene lično tiče, ne razmišaljmam o tome šta će biti, jednostavno, uloge u ekipi su raspoređene i svako treba da radi svoj posao uz najbolji mogući pristup. A sve što dođe preko toga je samo bonus, kao što je bilo u mom slučaju”, kaže igrač crveno-belih.

Crvenu zvezdu Meridianbet već u četvrtak očekuje novi evroligaški duel, protiv Olimpije u Milanu, a košarkaš beogradskog tima izneo je očekivanja i šta je potrebno da se dođe do pobede.

“Potrebno je da radimo suprotno od onoga protiv Virtusa. I ekipa Armanija je u Beogradu krenula dobro od starta meča, napravila razliku, kasnije smo ih jurili, ali nismo uspeli da na kraju pobedimo. Sigurno će i sutra tražiti šansu po receptu sa te utakmice, a na nama je da odgovorimo, da pokažemo da je protiv Virtusa bio samo loš dan, manjak koncentracije, ali moramo od početka, od “podbacivanja” do samog kraja utakmice ući čvrsto, agresivno, koncentrisano, ako to uradimo mislim da se možemo nadati dobrom rezultatu”, poručio je Branko Lazić.

Iz iste rubrike