RTV Brus

Brankovci proslavili 92. rođendan

28. marta
14:51 2019

Proslava povodom 92. rodjendana OŠ „Branko Radičević“ iz Razbojne okupila je i ove godine učenike i zaposlene, veliki broj saradnika i prijatelja ove obrazovne ustanove. Obeležavanje godišnjice postojanja i rada prilika je za sumiranje rezultata u prethodnom periodu, osvrt na postignute uspehe, osvojena priznanja i nagrade đaka i nastavnika, kaze direktor Zoran Marković.

Za lokalnu samoupravu veoma je važno obezbediti podjednake uslove rada u svim školama na teritoriji bruske opštine, rekao je čestitajući godišnjicu predsednik opštine Brus Milutin Jeličić.

OŠ „Branko Radičević“ osnovana je davne 1927.godine. Danas je  pohađa oko 170 učenika u sedam područnih odeljenja iz  naseljenih mesta: Razbojna, Kovioci, Strojinci, Dubaci, Žunje, Ravni, Bogiše, Žilinaci i Zlatari. Osim u redovnoj nastavi, Brankovci su uspešni i u brojnim vannastavnim aktivnostima, prepoznatljivi po brizi za očuvanje zdrave životne sredine. Pomenuti rezultati dokaz su da se u školi ozbiljno radi na obrazovanju najmlađih i usavršavanju kadra pri cemu od ukupno 48 zaposlenih, nastavu realizuju 29 nastavnika i dva stručna saradnika. Medju planovima za naredni period, u školi, pored ostalog, najavljuju i aktivnosti na poboljšanju uslova rada.

Iz iste rubrike