RTV Brus

Besplatna obuka iz engleskog jezika u PKS-RPK Kruševac

Besplatna obuka iz engleskog jezika u PKS-RPK Kruševac
26. februara
12:39 2020

Privredna komora Srbije-Regionalna privredna komora Rasinskog upravnog Okruga, četvrtu godinu zaredom, organizuje besplatnu obuku engleskog jezika, dva puta nedeljno, po sat i po vremena, u prepodnevnim satima.

„Polazeći od jedne od stavki da je Stvarnost, nadasve, jezički oblikovana, možemo posebnu pažnju posvetiti instrumentalizaciji jezika u svrhu uklanjanja barijera koje dele proizvođače i propagatore robe, ideologije i umetnička dela, s jedne strane, i njihove krajnje korisnike, s druge strane“.

„Jezik može biti i zloupotrebljen kao moćno sredstvo manipulacije ljudima. On može postati način da se mnogo govori, a ništa bitno ne kaže, ili pak da se nešto kaže, a da to nešto izrečeno ne izazove nikakvu pažnju niti reakciju. Ukoliko izrečeno dolazi iz centra moći, a nerazumljivo je i simulira stručnost, to izrečeno izaziva strahopoštovanje i štiti govornika od moguće kritike“.

Protivno svim pojavnim manifestacijama jezika, on jeste i biće jedan od najkreativnijih darova Prirode. Jezik će spajati ljude, ali, nemušti jezik, takozvani jezik emocija, spajaće ljude još više.

Dakle, ako poznavanju jezika dodamo i onu emotivnu, humanu stranu Prirodnog dara, učinak će biti angažovanje na opštu dobrobit.

Iz iste rubrike