ponedeljak, 4. jul 2022.

RTV Brus

Jubilej likovne kolonije „Kozniku u pohode“

20. novembra
13:46 2019

Istorijsko blago Srbije, smešteno na obroncima Kopaonika, srednjevekovni grad Koznik decenijska je inspiracija umetnicima – slikarima, pesnicima, glumcima, ali i putnicima koji se zateknu u kopaoničkom kraju. Jedna od manifestacija koje slave lepotu, istorijsku i kulturnu vrednost ovog utvrđenja je i likovna kolonija „Kozniku u pohode“ koja se već 20 godina održava početkom avgusta.

U proteklih 20 godina mnogi umetnici, prijatelji Brusa i Koznika, svojim učešćem na dali su doprinos manifestaciji koja slavi srednjevekovno srpsko nasleđe, umetnost i kulturnu baštinu.

Ove godine, Koznik su pohodili Milka Gočmanac, Dobrila Milosavljević, Olga Vladimirovna, Sanja Crnoglavac, Nadica Grbić, Živadinka Čajić, Tanja Crnoglavac, Vlada Bekrić, Srba Čajić, Miša Grbić, Ratko Todosijević Baćo i Milutin Cvejić, a njihove radove možete pogledati u narednih mesec dana.

Likovno saborovanje „Kozniku u pohode“ iz godine u godinu privlači sve više učesnika iz drugih zemalja i krajeva Srbije, afirmišući najlepše primere srpske tradicije i stvaralaštva.

Iz iste rubrike