RTV Brus

Održan „Dan otvorenih vrata sa privrednicima i preduzetnicima Rasinskog okruga“

Održan „Dan otvorenih vrata sa privrednicima i preduzetnicima Rasinskog okruga“
09. oktobra
12:45 2019

PKS-RPK Kruševac, u saradnji sa Rasinskim upravnim okrugom, kao redovnu aktivnost sprovodi „Dan otvorenih vrata za privrednike i preduzetnike”. Sedmi po redu „Dan otvorenih vrata” organizovan je u saradnji sa USAID Projektom saradnje za ekonomski razvoj i EU projektom Podrška Evropske unije poboljšanju poslovnog okruženja 09. oktobra 2019. godine.  Skupu je prisustvovalo preko 60 privrednika Rasinskog okruga.


Na ovom skupu privrednici su imali mogućnost da razgovaraju sa inspektorima poreske, tržišne, radne, sanitarne, poljoprivredne i turističke inspekcije i da u neformalnom okruženju diskutuju o problemima u svom poslovanju, kao i da dobiju pojašnjenja, savete i preporuke za poštovanje zakona i otklanjanje eventualnih propusta u radu, iz domena nadležnih inspekcija.

Na „Danu otvorenih vrata za privrednike i preduzetnike” istaknuto je da Savetodavnu posetu inspekcije do sada je zatražilo tek 4 odsto preduzeća, dok svega 20 odsto privrednika zna da savetodavna poseta uopšte postoji.
U uvodnom izlaganju, Milan Stefanović, savetnik za inspekcijske nadzore i regulatorna pitanja održao je prezentaciju na temu: Prezentacija o pravima i obavezama privrednih subjekata prema Zakonu o inspekcijskom nadzoru.
„Dan otvorenih vrata” je jedan od načina da se inspekcije i privrednici sastanu i u neposrednom kontaktu reše određene probleme. Pored toga, tu je preventivno i savetodavno delovanje inspekcije kroz posebne postupke i oblike, zatim privrednici imaju mogućnost da urade samoprocenu poslovanja i samoproveru ispunjenosti zahteva, te da izveštaj o tome podnesu inspekciji koja bi to procenila.

Iz iste rubrike