RTV Brus

Memorandum o razumevanju PKS RPK Kruševac sa kineskom Centralno–evropskom trgovinskom zonom

Memorandum o razumevanju PKS RPK Kruševac  sa kineskom Centralno–evropskom trgovinskom zonom
07. maja
13:12 2019

Delegacija Privredne komore Rasinskog upravnog okruga potpisala je prošle nedelje u Budimpešti Memorandum o razumevanju sa kineskom Centralno–evropskom trgovinskom zonom. Cilj je ostvarivanje direktne saradnje između PKS RPK Kruševac i kineske Centralno-evropsko logističke trgovinske zone u Budimpešti na osnovu principa uzajamne koristi i zajedničkog razvoja. Saradnja će se zasnivati na : učešću u organizaciji, promociji izložbi, konferencija, B2B sastanaka, pružanju usluga za razvoj partnerstva, razmeni informacija, konsultacija, zajedničkoj razradi projekata i programa kao i zajedničkoj realizaciji projekata, razmeni informacija i znanja koje doprinose razvoju obe zemlje. Održani su i sastanci predstavnika RPK Kruševac sa kineskom i delagacijama iz Slovenije, Slovačke, Rumunije i Mađarske. U okviru izložbenog prostora Srbije brednovi iz Rasinkog okruga imaće priliku da budu prezentovani potencijalnim privrednim partnerima u Budimpešti tokom cele godine.

Dosadašnje iskustvo govori da je ovaj sajam posetilo 55 predstavnika privrede iz Rasinskog okruga 2017.g., a 114 predstavnika privrede 2018.g. Šest kompanija iz Rasinskog okruga predstavilo se na prošlogodišnjoj podsajamskoj manifestaciji „China Import Fair 16+1“.

 

I ove godine Privredna komora Rasinskog upravnog okruga organizuje posetu Kineskom sajmu brendova u junu mesecu, kao i nastup kompanija na Kineskom uvoznom Sajmu.

Iz iste rubrike