RTV Brus

Delegacija Indonezije posetila je PKS RPK Kruševac

Delegacija Indonezije posetila je PKS RPK Kruševac
02. jula
12:07 2021

U prostorijama Regionalne privredne komore Kruševac predstavnici Ambasade Indonezije u Srbiji održali su prezentaciju foruma „Indonezija – zemlje Centralne i Istočne Evrope“ koji je zakazan za 14. jul od 9 do 14 časova. Cilj posete je jačanje ekonomske saradnje između Srbije i Indonezije, budući na prijateljske odnose koje gaje ove dve zemlje. Delegaciju je predvodio šef ekonomskog odeljenja Tri Aryadi sa saradnicima. Domaćin skupa v.d direktor PKS RPK Kruševac Maja Marković pozdravila je goste i istakla je da je PKS RPK Kruševac u prethodnom periodu organizovala više susreta sa Ambasadom Indonezije.Delegacija iz Rasinskog okruga tada predvodjena predsednicom Parlamenta privrednika Rasinskog okruga, a sada ministarskom privrede g-djom Andjelkom Atanasković uzela je učešće na 34. Trgovinskom sajmu u Indoneziji. To je bila najveća privredna delegacija koja je posetila Indoneziju. Naše dve zemlje godinama razvijaju prijateljske odnose. Ovakvi susreti pomažu da se razvija privredna saradnja.Nakon prezentacije održani su bilateralni susreti privrednika Rasinskog okruga sa predstavnicima Ambasade Indonezije.

Predstavnici Ambasade Indonezije posetili su firmu „Marel“ Veliko Golovode, koja je izvozno orjentisana i ima razvijenu poslovnu saradnju sa Malezijom, Francuskom, Vijetanom, Nigerijom, Ugandom, Mauricijusom i drugim zemljama. Direktor i vlasnik kompanije Marel g-din Vladimir Raičević razgovarao je sa šefom ekonomskog odeljenja o potencijalima za plasiranje proizvoda na tržište Indonezije.

Očekivanja su da će uz pomoć ovog foruma ekonomski odnosi Rasinskog okruga, Srbije i Indonezije biti još bolji te da će naši privrednici iskoristiti ostvarene izvozne mogućnosti. Biznis forum će predstaviti širok spektar izvoznih proizvoda pre svega iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije. Zainteresovani privrednici iz Rasinskog okruga moći će da pristupe Forumu putem virtuelne platforme.

Iz iste rubrike