RTV Brus

Reciklaža na muzičkim festivalima? Uz Meridian fondaciju je i to moguće! (VIDEO)

Reciklaža na muzičkim festivalima? Uz Meridian fondaciju je i to moguće! (VIDEO)
08. jula
16:03 2024

Reciklaža na muzičkim festivalima? Uz Meridian fondaciju je i to moguće! (VIDEO)

Vreme za reciklažu je važno, čak i u danima zabave!

U današnje vreme, kada se suočavamo s velikim ekološkim izazovima, važno je shvatiti koliko doprinosi smanjenju zagađenja i očuvanju energije.

Promovišući reciklažu, možemo napraviti korak ka održivijoj budućnosti i zaštiti životne sredine za naredne generacije. Reciklaža smanjuje količinu otpada na deponijama, čime se smanjuje zagađenje tla i vode. Korišćenjem recikliranih materijala umesto sirovih resursa štedi se energija i smanjuje emisija štetnih gasova. Reciklaža pomaže u očuvanju prirodnih resursa, što doprinosi održivom razvoju i zaštiti životne sredine za buduće generacije.

Pre nekoliko dana imali smo priliku da se reciklažom bavimo na još zanimljiviji način, odnosno na muzičkim festivalima, Beerfest i Music Week, koji su najveći muzički festivali u regionu. Kako?

Kompanija Meridianbet bila je glavni sponzor ova dva muzička festivala, te je iskoristila priliku da spoji lepo i korisno. Naime, sav prikupljen stakleni otpad, nakon završetka festivala, odnet je na recikliranje, čime se jasno stavilo da znanja da i u danima zabave moramo voditi računa o očuvanju životne sredine.

Meridian fondacija se godinama unazad bavi društveno odgovornim poslovanjem u pogledu zaštite prirode i naše okoline. Staklo je sirovina koja se višestruko može iskoristiti, a reciklažom iste, smanjuje se emisija štetnih CO2 (ugljen-dioksid) gasova. Dobro je poznato da ugljen-dioksid stvara efekat „staklene bašte“, kao i da doprinosi prekomernom zagrevanju Zemljine površine. Upravo zato, neophodno je da istaći da je reciklaža jedan od najefikasnijih načina da utičemo na smanjenje emisije štetnih gasova u našoj atmosferi.

 

Iz iste rubrike