RTV Brus

Raspisani konkursi za subvencionisanje premije osiguranja useva i regresiranje troškova veštačkog osemenjavanja krava

Raspisani konkursi  za  subvencionisanje premije osiguranja useva i  regresiranje troškova veštačkog osemenjavanja krava
19. septembra
10:28 2023

Raspisan je Konkurs za izbor korisnika za subvencionisanje premije osiguranja useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja na teritoriji opštine Brus. Sredstva iz lokalnog budžeta u iznosu od 3 miliona dinara namenjena su za očuvanje održivosti poljoprivredne proizvodnje. Iznos subvencija je 40% od ukupnog iznosa premije bez PDV-a a maksimalno 25 hiljada dinara. Pravo da konkurišu imaju fizička lica, nosioci komerijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, pravna lica i preduzetnici, upisani u Registar, sa aktivnim statusom, prebivalištem i proizvodnjom na teritoriji opštine. Konkurs je otvoren do utroška sredstava najkasnije do 15. novembra tekuće godine.

 

Raspisan je Konkurs za dodelu sredstava Budžetskog fonda za razvoj poljloprivrede opštine Brus za regresiranje troškova veštačkog osemenjavanja krava. Opredeljena sredstva u iznosu od 800 hiljada dinara namenjena su za podsticanje razvoja poljoprivrede na teritoriji opštine. Fizičko lice, nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva ima pravo na regresiranje troškova veštačkog osemenjavanja krava u iznosu 100% od ukupnog iznosa investicije bez PDV-a a maksimalno 2 hiljade dinara po grlu samo za prvo osemenjavanje. Dokumentacija se dostavlja na adresu Opštinske uprave opštine Brus a dodatne informacije mogu se dobiti u kancelariji br. 6 u zgradi Opštinske uprave ili na broj telefona 037-3150-216. Konkurs je otvoren do utroška sredstava najkasnije do 15. novembra tekuće godine.

Iz iste rubrike