RTV Brus

Obilazak radova na izgradnji kuće Miji Đidiću

28. aprila
15:23 2021

Humanitarna akcija „Za našeg heroja sa Košara“, za izgradnju kuće Miji Đidiću iz Milentije, započeta je polovinom aprila, na incijativu lokalne samouprave u Brusu i humanitarne organizacije „Graditelji mira“. Radovi se, prema rečima nadležnih, odvijaju planiranom dinamikom pa se za samo dve nedelje stiglo do izlivanja ploče. U to su se, prilikom obilaska uverili i predstavnici opštine Brus i humanitarne organizacije iz Kruševca. Šef Odseka za društvene delatnosti, privredu i lokalni ekonomski razvoj Nikola Zbiljić ističe da je cilj što brže useljenje porodice Đidić u novu kuću već početkom leta.

Veroljub Smiljković i Boban Ostojić ispred humanitarne organizacije „Graditelji mira“ zadovoljni su dosadašnjim odzivom humanih ljudi iz zemlje i dijaspore.

Istovremeno, u lokalnoj samoupravi učinjeni su i neophodni koraci, kako bi Mija Đidić ostavrio status vojnog invalida i stekao odredjena prava. Da podsetimo, novčana pomoć „Za našeg heroja sa Košara“ može se uplatiti na dinarski žiro račun 160-382562-94 i devizni 160600000102714319.

Iz iste rubrike