RTV Brus

NE MOŽE NIŽE! SRAMNI POSTUPCI ZELENOVIĆA: Za njega ne postoji poštovanje SUDSKE VLASTI I IZBORNE VOLJE NARODA

Foto: Media Centar

NE MOŽE NIŽE! SRAMNI POSTUPCI ZELENOVIĆA: Za njega ne postoji poštovanje SUDSKE VLASTI I IZBORNE VOLJE NARODA
17. avgusta
12:02 2020

Od održavanja republičkih i lokalnih izbora prošlo je skoro dva meseca, a izborni proces u Šapcu još uvek nije završen.


Nebojša Zelenović, koji je na izborima doživeo potpuni debakl, svim silama se trudio da prvo ospori izborni rezultat, jer je dobio čak 12 hiljada glasova manje od Srpske napredne stranke, a pošto mu je taj plan propao, Gradskoj izbornoj komisiji je naredio da što više odugovlači sprovođenje odluke Upravnog suda o ponavljanju izbora na 27 biračkih mesta.

Osim što za sebe kupuje vreme na vlasti, Zelenović, kako se saznaje, ovaj period koristi i za uništavanje dokumentacije i potencijalnih dokaza o svojim kriminalnim aktivnostima tokom prethodnih godina upravljanja gradom.

Odugovlačenjem ponavljanja izbora, Zelenović osim što pokazuje neverovatno nepoštovanje odluka sudske vlasti, demonstrira nešto još gore- nepoštovanje izborne volje građana. Zelenović apsolutno ignoriše volju više od 30 hiljada Šapčana koji su svoj glas dali listi „Aleksandar Vučić- za našu decu“!

Tim činom u svojoj politici promoviše standarde iz najcrnjeg perioda devedesetih godina i evocira sećanja na prekrajanje izborne volje građana od strane Mire Marković. Zbog svega navedenog nije iznenađujuća nedavna izjava predsednika Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darka Glišića da „ukolko budu odbijali da ponove izbore na 27 biračkih mesta ne isključuje mogućnost prinudne uprave“.

– Malim diktatorima iz Šapca neće biti dozvoljeno da se igraju narodnom voljom – rekao je Glišić.

Povodom Zelenovićeve opstrukcije izbornog procesa, juče se oglasio i Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac, najavljujući da će ukoliko Zelenović nastavi odugovlačenje ponavljanja izbora na 27 biračkih mesta u Šapcu, tražiti od nadležnih organa uvođenje prinudne uprave u gradu na Savi.

Srbija je pravna i demokratska država i nema sumnje da će volja naroda iskazana na izborima biti poštovana, ali , ostaće zabeleženo da je u 21.veku jedan lokalni politikant pokušao da izbegne sprovođenje odluke suda, ali i izborne volje građana, besramno se pritom deklarišući kao zastupnik demokratskih vrednosti.

Izvor: srbijadanas.com

Iz iste rubrike