RTV Brus

Ministar Gašić: Tužan dan za Srbiju, osumnjičeni uhapšeni i određeno im zadržavanje

Ministar Gašić: Tužan dan za Srbiju, osumnjičeni uhapšeni i određeno im zadržavanje
04. aprila
15:40 2024

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obratio se javnosti. Rekao je da je danas tužan dan za Srbiju zbog ubistva Danke Ilić i da su osumnjičeni posle desetodnevne akcije MUP-a uhapšeni i određeno im je zadržavanje.

On je na konferenciji za novinare u Palati Srbija izrazio saučešće porodici Danke Ilić i rekao da je ovaj zločin duboko potresao celu Srbiju.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova, nakon desetodnevne opsežne akcije, detaljne provere svih tragova i informacija uhapšeni su S.J. 1974. godište i D.D. 1974. godište, zaposleni u Javnom komunalnom preduzeću Vodovod, Bor, osumnjičeni da su 26. marta automobilom udarili i ubili dvogodišnju Danku, a potom njeno telo bacili na deponiju“, rekao je Gašić.

Prema njegovim rečima, obojica osumnjičenih su zločin priznali i detaljno opisali način na koji su ga počinili. S.J. i D.D. je određeno zadržavanje do 48 časova po nalogu Višeg javnog tužioca zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saučesnici počinili krivično delo teškog ubistva, rekao je Gašić.

TANJUG

Iz iste rubrike