RTV Brus

Ministar Bratislav Gašić otvorio novoizgrađeni objekat Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Aleksandrovcu

Ministar Bratislav Gašić otvorio novoizgrađeni objekat Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Aleksandrovcu
06. juna
12:58 2023

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić otvorio je danas novoizgrađeni objekat Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Aleksandrovcu čijom izgradnjom se aleksandrovačkim vatrogascima, koji su do sada požrtvovano radili u nepovoljnim uslovima, omogućava veća efikasnost u zaštiti sigurnosti građana ove opštine i njihove imovine u slučajevima vanrednih situacija.

Ministar Gašić je rekao da se u vatrogasne službe nekada veoma malo ulagalo, a da su vatrogasci ti koji uvek, kao i tokom noćašnjih poplava izazvanih obilnim padavinama u tom kraju, prvi pomažu građanima.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova, zahvaljujući dobrom planiranju, pre svega rukovodstva Sektora za vanredne situacije, namerava da u 2023. godini završi još 10 ovakvih vatrogasnih stanica širom Srbije, pre svega, u manjim sredinama“, rekao je ministar naglasivši da je nova vatrogasna stanica u Aleksandrovcu napravljena za svega 49 dana.

„Ulažemo puno u kvalitet života i rada naših pripadnika i tu nećemo stati jer time povećavamo kvalitet usluga koje moramo da pružimo građanima Srbije“, rekao je ministar i naglasio da je MUP u proteklom periodu značajno radio na povećanju kapaciteta vatrogasnih jedinica čiji su pripadnici uvek u prvim redovima u slučajevima zemljotresa i velikih poplava.

„Od 1990. do 2012. godine kupljeno je samo 55 kamiona u čitavoj Srbiji za Sektor za vanredne situacije. Mi smo sada kupili 39 novih navalnih vatrogasnih kamiona“, rekao je ministar.

Novi objekat Vatrogasno-spasilačke jedinice u Aleksandrovcu izgrađen je na površini od oko 330 kvadratnih metara, a u njemu trenutno radi 12 vatrogasaca.

Iz iste rubrike