četvrtak, 8. jun 2023.

RTV Brus

Druženje u Domu za stara lica u Brusu

17. oktobra
13:37 2019

Domsko odeljenje Centra za socijalni rad u Brusu i ove godine prigodnim programima obeležava „Oktobar mesec starih lica”. Tim povodom realizovana je poseta učenika O.Š. „Branko Radičević” iz Razbojne i druženje sa najstarijim sugrađanima uz prigodan kulturno-umetnički program, a učešće su uzeli solo pevači, recitatori i folklorna sekcija.

Cilj obeležavanja meseca solidarnosti sa starijima je ukazivanje na probleme koje osobe treće dobi imaju, stvaranje boljih uslova za život i rad a sve u skladu sa njihovim potrebama. Ovo je jedan od načina da pokažemo najstarijim sugrađanima da su deo naše lokalne zajednice i iskažemo zahvalnost za doprinos koji su dali društvu.

Da je reč o tradiciji obeležavanja meseca starih, od samog osnivanja ove ustanove, potvrđuje niz raznovrsnih aktivnosti koje je Domsko odeljenje u Brusu predvidelo tokom meseca posvećenog našim najstarijim sugrađanima. Za 70 korisnika ove ustanove prosečne starosti 80 godina, nedavno je organizovan jednodnevni izlet, kao prilika za obilazak okolnih gradova i intenzivnije druženje. U okviru brojnih redovnih aktivnosti, svakog poslednjeg četvrtka mesecu u prostorijama ustanove organizuju se grupne proslave rođendana za štićenike rođene proteklog meseca. I ove godine nije izostalo druženje korisnika Domskog odeljenja u Brusu i Blacu, čime je potvrđena dugogodišnja saradnja ove dve ustanove.

Iz iste rubrike