sreda, 4. oktobar 2023.

RTV Brus

Dobrodošao u novi dom – Mija Đidić iz Milentije heroj sa Košara

18. jula
16:37 2021

Ovako izgleda humanost na delu. Zalaganjem ljudi dobre volje iz zemlje i dijaspore, Mija Đidić iz Milentije dobio je nov stambeni objekat. Humanitarnu akciju za izgradnju kuće porodici Đidić, pod sloganom „Za našeg heroja sa Košara“, pokrenuli su lokalna samouprava u Brusu i humanitarna organizacija „Graditelji mira“ iz Kruševca. Zvanično ključeve novog doma Miji Đidiću uručila je predsednica opštine Brus , dr Valentina Milosavljević.

Izgradnja je započeta polovinom aprila a za kratko vreme prikupljena su neophodna sredstva, kažu ispred humanitarne organizacije „Graditelji mira“ iz Kruševca Boban Ostojić i Veroljub Smiljković.

Kao učesnik rata na Kosovu, Mija Đidić je tri meseca proveo je na karauli Košare, nakon čega je oboleo od teškog oblika post traumatskog sindroma. S obzirom da je sa majkom Vidosavom živeo je u trošnoj kući, u teškim uslovima, nov dom za porodicu Đidić znači i početak novog života, kaže Vidosava zahvalivši svima koji su pomogli a posebno Mijinim saborcima od kojih je sve poteklo.

U međuvremenu, učinjeni su i neophodni koraci kako bi Mija Đidić ostavrio status vojnog invalida i stekao odredjena prava istakla je predsednica opštine.

Zaslužnim pojedincima i organizacijama, svima koji su nesebično pomogli da porodica Đidić dobije novi dom, uručene su zahvalnice.

Iz iste rubrike