RTV Brus

Školski pribor na dar učenicima Romske nacionalnosti

13. septembra
17:15 2021

Nacionalni savet romske nacionalne manjine u saradnji sa opštinom Brus i Udruženjem „Amare kala“, organizovao je podelu školskog pribora i tableta za decu Romske nacionalnosti. Uručena su 24 poklon paketa za predškolce i učenike osnovnih i Srednje škole u Brusu, a za 9-oro najuspešnijih obezbeđeni su tableti.

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti iz oblasti obrazovanja koju Nacionalni savet romske nacionalne manjine implementira svake školske godine, rekao je ovom prilikom predsednik Dalibor Nakić. Svesni smo da je obrazovanje je ključ razvoja i napretka mladih na čemu ćemo neumorno radi i u godinama koje dolaze, dodao je Nakić.

U ime lokalne samouprave predsednica opštine Brus dr Valentina Milosavljević zahvalila se Nacionalnom savetu na nesebičnoj podršci, a đacima poželela puno uspeha u školovanju. Ona je naglasila da će lokalna samouprava u narednih mesec dana obezbediti školski pribor i tablete za sve učenike romske nacionalnosti sa teritorije bruske opštine.

Skupu je prisustvovala predsednica Izvršnog odbora Nacionalnosg saveta, Pava Čabrilovski i predsednik Udruženja Roma u Brus „Amare kala“ Saša Jovanović.

Iz iste rubrike