RTV Brus

Srećno dragi prvaci

01. septembra
16:07 2021

Početak nove školske godine i u školama na teritoriji bruske opštine započeo je intoniranjem državne himne, a u osnovnim školama priređen je svečani prijem prvaka. U O.Š. „Jovan Jovanović Zmaj“ đake prvake dočekali su stariji osnovci prigodnim kulturno-umetničkim programom. Dobrodošlicu i srećan početak đačkog doba, budućim školarcima poželela je predsednica opštine dr Valentina Milosavljević i podsetila da će lokalna samouprava i u budućem periodu ulagati u obrazovanje najmlađih.

Sve je spremno za početak nove školske godine rekao je ovom prilikom Direktor OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Milan Antić izrazivši zadovoljstvo ovogodišnjem brojem upisanih đaka, u matičnoj školi i u područnim odeljenjima.

Inače svečani prijem prvaka priređen je i u O.Š. „Branko Radičević“ u Razbojni i„Prvi Maj“ u Vlajkovcima gde je u 1. razred upisano 19 odnosno 7 đaka, dok u O.Š. „Vuk Karadžić“ u Blaževu školska godina počinje bez učenika prvog razreda. Osnovnu školu na teritoriji bruske opštine pohađaće 931 đak, od toga 697 u Brusu, 148 u Razbojni, 59 u Vlajkovcima i 27 osnovaca u Blaževu.

Iz iste rubrike