sreda, 17. avgust 2022.

RTV Brus

U nedelju počinje 64. Beogradski sajam knjiga

U nedelju počinje 64. Beogradski sajam knjiga
18. oktobra
14:35 2019

U kalendaru kulturnih dešavanja jugoistočne Evrope centralno mesto krajem oktobra već decenijama pripada Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.

64. sajam knjiga u Beogradu održaće se u periodu od 20. do 27. oktobra pod sloganom „Pismo = Glava“. Zemlja ovogodišnji počasni gost Sajma knjiga je Arapska repulibika Egipat, čija će književnost i izdavaštvo biti posebno predstavljene. Na svom štandu, kao i u sajamskim salama za promocije, počasni gost predstavlja izdavaštvo i kulturu, kao i na susretima s autorima, na predavanjima i seminarima.

Tokom nedelju dana trajanja manifestacije, prostor beogradskog sajma postaje mesto okupljanja svih ljubitelja pisane reči. Školski dan na 64. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga biće u četvrtak 24. oktobra a „porodični dani“ su ponedeljak i utorak, 21. i 22. oktobar 2019. godine.

Važno obeležje Sajma knjiga je bogat prateći program. Kroz brojne promocije, prezentacije, predavanja, okrugle stolove i tribune, stručnoj i širokoj publici učesnici predstavljaju niz tema važnih za književnost, izdavaštvo i kulturu.

Iz iste rubrike