RTV Brus

ODRŽANA 52. SLIKARIJADA

18. avgusta
00:07 2019

U okviru obeležavanja Dana Preobraženja u Brusu dečija manifestacija Slikarijada, 52. po redu, i ove godine okupila je veliki broj mališana svih uzrasta. U organizaciji Centra za kulturu, ova već tradicionalna manifestacija privlači učesnike i iz drugih krajeva Rasinskog okruga koji se već godinama rado odazivaju ovom događaju. U ime organizatora, direktorka KC Brus Bojana Đošić naglašava da je na ovogodišnjoj Slikarijadi zabeležen rekordan broj od oko 300 prijavljenih učesnika, raspoređenih u tri kategorije mlađa, srednja i starija.
Takmičare je ocenjivao žiri u sastavu Sanja Crnoglavac, likovni umetnik i slikari amateri Tanja Đorđević i Milutin Cvejić. Po odluci žirija u najmlađoj kategoriji prvo mesto zauzeo je Milovan Simić, drugo Milica Mladenović a treće Helena Savković. Darija Đorđević proglašena je pobednicom Slikarijade u srednjem uzrastu, Eena Azdejković osvojila je drugo a Lenka Mihajlović treće mesto u istoj kategoriji.
Najuspešnija u kategoriji starijeg uzrasta bila je Dselena Lazarević, drugoplasirana Maja Đorđević a treće mesto zauzela je Dijana Azdejković.
Za sve učesnike obezbeđene su zahvalnice a za pobednike u tri kategorije kao i za najmlađe takmičare posebne nagrade, dar KC i Skupštine opštine Brus.

Iz iste rubrike