RTV Brus

„Moj grad – lep grad“

22. avgusta
12:47 2019

Tradicionalna akcija Turističke organizacije Opštine Brus ,,Moj grad – lep grad“ za izbor najlepših individualnih dvorišta, terasa, javnih površina, bašta hotela i restorana, izloga i fasada i ove godine nagradila je najlepše zelene površine.

U kategoriji najlepše veliko dvorište prva nagrada pripala je Neni Kostić iz Brzeća, drugo Danijeli Lapčević iz Bogiša i treće Radici Radojković iz Brusa. Za najlepše malo dvorište proglašeno je dvorište Dušice Vračarević iz sela Žiljci, dok su drugo i treće mesto zauzele Deska Marković iz Brusa i Slavica Vukajlović iz Kobilja. Nagrade za najlepšu terasu ove godine ponele su Brusjanke Milica Milenković, Svetlana Miljković i Ljiljana Jeličić. Dobitnici nagrada za najlepši balkon su Mirjana Milićević iz Žiljaka, Brusjanka Jasmina Antić i Ljiljana Jakšić iz Budilovine.

Prvo i drugo mesto u kategoriji najlepše etno dvorište pripali su Julijani Radojević iz Bogiša i Danijeli Petrović iz Brzeća. Turistička organizacija opštine Brus nagradila je Gorana Petrovića iz Brzeća, restoran Stari bunar iz Graševaca i Mladena Dobrodolca iz Brzeća u kategoriji najlepši detalji u dvorištu. Za najlepše sređene ugostiteljske objekte proglašeni su kafana Merak iz Budilovine, drugo mesto restoran Klisura iz Ravni i treće kafana Koliba iz Brzeća.

Iz iste rubrike