sreda, 17. avgust 2022.

RTV Brus

Prvi onlajn sajam za zemlje Centralne i Jugoistočne Evrope

11. juna
12:09 2020
Kompanije iz Rasinskog okruga predstavljaju svoje proizvode na 1. ON LINE sajmu za zemlje Centralne i Jugoistočne Evrope, NINGBO KINA do 13. juna.

Vlada Ningboa, pod pokroviteljstvom Kineskog Ministarstva Trgovine, organizuje 1.On line sajam u Ningbou, namenjen kompanijama koje izvoze ili planiraju da izvoze u Kinu. Ceo sajam se orgnizuje u okviru inicijative „Jedan pojas jedan put“ koji ima za cilj da pospeši saradnju i stvori mogućnosti za saradnju kompanija u oviru inicijative 16 +1 .

PKS RPK Kruševac kao značajan partner Kineskoj logističkoj zoni CECZ u Budimpešti pozvan je da uzme učešće sa svojim kompanijama, partnerima na sajmu. PKS RPK Kruševac već godinama ima uspešnu saradnju sa Kinesko Centralno logističkom Zonom u Budimpešti, čiji je jedan od osnivača Kinesko Ministarstvo trgovine. Orgnizovan je veliki broj sastanaka, sajmova sa ciljem povezivanja naših i kineskih kompanija ali i povezivanja sa kompanijama Jugoistočne Evrope. RPK Kruševac ima potpisan Sporazum o saradnji sa Centralno logističkom Zonom.

Na 01. On oline sajmu u Ningou iz Rasinskog okruga učešće su uzele kompanije: Vino Župa Aleksandrovac, Flory Kruševac, Tempo Foods Trstenik, Vinarija Ćosić Aleksandrovac, Vinarija Radosavljević Šljivovo.

U okviru sajma organizovani su bilateralni susreti kineskih kupaca sa kompanijama iz Centralne i Jugoistočne Evrope. U okviru pratećeg programa sajma realizovaće se online seminari vezano za poslovanje sa Kinom.

Iz iste rubrike