RTV Brus

PRIVREDNA KOMORA RASINSKOG OKRUGA UZELA UČEŠĆE NA KOMORSKIM OTVORENIM DANIMA U VIŠEGRADU

PRIVREDNA KOMORA RASINSKOG OKRUGA UZELA UČEŠĆE NA KOMORSKIM OTVORENIM DANIMA U VIŠEGRADU
15. marta
15:11 2019

Sa ciljem informisanja parntera za posetu Kina Brend Sajmu, od 08. do 10. marta 2019. u Višegradu, Budimpešta, organizovani su „Komorski otvoreni dani“. Događaj je realizovan za parnere Komore iz zemalja Jugoistočne Evrope 16+1, sa ciljem prezentacije predstojećeg China Brand Fair 2019 i China import Fair 2019. Organizator sajma je CECZ Budimpešta u saradnji sa kineskom Privrednom komorom a uz podršku Ministarstva privrede Kine i Biroa za razvoj trgovine Kine. Pomenuti sajam je postao najveći i najvažniji izložbeni Sajam kineskih brendova u centralno-istočnoj Evropi. Učešće je uzela i Privredna komora Rasinskog upravnog okruga kao dugogodišnji partner CECZ Budimpešta.
Nakon obraćanja domaćina, predstavnika CECZ, koji su prisutne upoznali sa uslovima učešća na sajmu, održane su prezentacije: Kako uvoziti hranu iz zemalja Centralno-Istočne Evrope u KINU, Primeri dobre prakse iz Šangajskog međunarodnog Import Sajma, predstavljen je Sajt za B2B susrete i održane prezentacije komora Ukrajine, Rumunije, Litvanije, Slovačke, Sombora. Samom događaju prisustvovali su visoki zvaničnici kineskih i ambasada centralno-istočne Evrope u Mađarskoj kao i savetnik ministra za Ambasadu RS u Budimpešti, Barbara Adalović.
Direktor PKS RPK Kruševac Predrag Vukićević održao je niz bilateralnih sastanka sa predstavnicima slovačke Privredne komore Košice sa ciljem uspostavljanja saradnje a dogovorena je i uzajamna poseta sa Privrednom komorom Crne Gore. Bilateralni sastanci su održani i sa predstavnicima Privrednih komora Federacije BIH i Republike Srpske, Latvije, Rumunije. Sa direktorokom CECZ Budimpešta Nensi Jin je razgovarano o razvijanju saradnje i poseti kineske delegacije iz oblasti Fošan Srbiji i Rasinskom okrugu krajem aprila 2019.god.
Drugog dana predstavljena je inicijativa Jedan pojas-Jedan put, šta donosi zemljama Istočne i Centralne Evrope, kao i prezentacije: Novi poslovni model, Kultura i metodologija i Onlajn metode za komunikaciju sa kineskim privrednicima. Tom prilikom Privredna komora Rasinskog upravnog okruga održala je prezentaciju investicionih i privrednih potencijala RO. Kao primer dobre prakse, održana je prezentacija saradnje Privredne komore RO i CECZ Budimpešta.

Iz iste rubrike